Harris Academies
All Academies in our Federation aim to transform the lives of the students they serve by bringing about rapid improvement in examination results, personal development and aspiration.

The Academy Day

Morning break and lunchtimes have been staggered to help reduce the number of students trying to access the Dining Hall at these busy times.

From Until Key Stage 3 & Key Stage 5 Duration
7:45 8:20 Breakfast 35 Minutes
8:30 9:00 Tutor Time / Assembly 30 Minutes
9:00 9:50 Period 1 50 Minutes
9:50 10:40 Period 2 50 Minutes
10:40 11:30 Period 3 50 Minutes
11:30 11:50 Break 20 Minutes
11:50 12:40 Period 4 50 Minutes
12:40 13:30 Period 5 50 Minutes
13:30 14:00 Lunch 30 Minutes
14:00 14:50 Period 6 50 Minutes
14:50 15:40 Period 7 (only for Key Stage 5) 50 Minutes
15:00 17:00 Enrichment & Extension Programmes 2 Hours
 
From Until Key Stage 4 Duration
7:45 8:20 Breakfast 35 Minutes
8:30 9:00 Tutor Time / Assembly 30 Minutes
9:00 9:50 Period 1 50 Minutes
9:50 10:40 Period 2 50 Minutes
10:40 11:00 Break 20 Minutes
11:00 11:50 Period 3 50 Minutes
11:50 12:40 Period 4 50 Minutes
12:40 13:10 Lunch 30 Minutes
13:10 14:00 Period 5 50 Minutes
14:00 14:50 Period 6 50 Minutes
14:50 15:40 Period 7 (only on Tuesday and Thursday) 50 Minutes
15:00 17:00 Enrichment & Extension Programmes 2 Hours